אחד מאוצרות הטבע המרכזיים של קוסטה ריקה הוא צמח הקפה אשר נקלט היטב באדמה זו והוא נחשב לאחד המשובחים בעולם כולו!

הכל התחיל ב1816 עם הניסיונות הראשונים לגדל צמח זה, וכבר ב 1820 יצא היבול הראשון מחוץ לגבולות המדינה. כיום קיימים כ 78.000 יצרני קפה במדינה זו, רובם יצרנים קטנים, המעבדים שטח כולל של מיליון דונם המניב כמות אדירה של 2.5 מיליון שקים בני 60 ק"ג בשנה.

אזורי הגידול נחלקים ל 7 מקומות השונים במהותם, ובעצם משפיעים על סוג הקפה. אזורים אלו נחלקים לאזורים הנמוכים – עד 1000 מטר- בו טעם הקפה חלש יותר, והאזורים הגבוהים הגעשיים  – מעל 1200 מטר- בו הקפה חזק וחומצי יותר, ובעל ארומה חזקה.

 

טאראסו Tarazú –  גידול בגובה: 1200-1700 מטר

                             טמפרטורה ממוצעת: 19 מעלות

                             שעות שמש בשנה: 2150

                             לחות ממוצעת: 84%

                             חומציות: גבוהה מאוד

                             ארומה: טובה מאוד

                             תקופת איסוף: דצמבר עד מרץ

 

נמצא באזור הפאסיפי בו העונה היבשה והרטובה מוגדרת היטב.  הפול לא נאסף עד שהוא בשל מאוד.

 

ברונקה Brunca –  גידול בגובה: 800-1200 מטר

                             טמפרטורה ממוצעת: 21 מעלות

                             שעות שמש בשנה: 1800

                             לחות ממוצעת: 88%

                             חומציות: רגילה

                             ארומה: רגילה

                             תקופת איסוף: אוגוסט עד סוף ינואר

 

האזור נמצא בפאסיפי הדרומי, הלח לאורך רוב ימות השנה. נאסף יחסית מוקדם, לפני הבשלת הפול.

  

אורוסי Orosí –  גידול בגובה: 900-1200 מטר

                        טמפרטורה ממוצעת: 20 מעלות

                        שעות שמש בשנה: 1750

                        לחות ממוצעת: 82%

                        חומציות: טובה

                        ארומה: טובה

                        תקופת איסוף: ספטמבר עד סוף פברואר

 

אזור הקרוב לעמק המרכזי. נאסף יחסית מוקדם, לפני הבשלת הפול.

 

טרס ריוס Tres Ríos – גידול בגובה: 1200-1650 מטר

                                   טמפרטורה ממוצעת: 19 מעלות

                                   שעות שמש בשנה: 2150

                                   לחות ממוצעת: 84%

                                   חומציות: מאוד גבוהה

                                   ארומה: טובה מאוד

                                   תקופת איסוף: דצמבר עד אמצע מרץ

 

אזור המושפע מהר געש איראזו Irazú , מוכר מאוד ונחשב לסוג גורמה בקרב יודעי דבר.

 

טוריאלבה Turrialba גידול בגובה: 600-900 מטר

                                    טמפרטורה ממוצעת: 22 מעלות

                                    שעות שמש בשנה: 1640

                                    לחות ממוצעת: 88%

                                    חומציות: רגילה

                                    ארומה: טובה

                                    תקופת איסוף: יולי עד סוף דצמבר

 

מורכב מהאזור הקאריבי ומזרח העמק המרכזי.

 

העמק המערבי Valle Occidental – גידול בגובה:  1000-1600 מטר

                                                        טמפרטורה ממוצעת: 22 מעלות

                                                        שעות שמש בשנה: 2200

                                                        לחות ממוצעת: 81%

                                                        חומציות: טובה מאוד

                                                        ארומה: טובה מאוד

                                                        תקופת איסוף: נובמבר עד אמצע מרץ

 

אזור בו העונה היבשה והרטובה מוגדרת היטב. אדמה פורייה במיוחד.

 

העמק המרכזי Valle Central – גידול בגובה: 1200-1600 מטר

                                         טמפרטורה ממוצעת: 19 מעלות

                                         שעות שמש בשנה: 2150

                                         לחות ממוצעת: 84%

                                         חומציות: גבוהה

                                         ארומה: טובה

                                         תקופת איסוף: נובמבר עד אמצע מרץ

 

אזור בו נזרעו הצמחים הראשונים במדינה, מכאן יצאה הבשורה. לא נאסף עד שהפול בשל מאוד.

 

 

 

עמוד הבית

תיירות - כללי

אתרי תיירות

אתרי תיירות 2

אזורי המדינה

פעילויות

תרמילאים

משפחות

שומרי מצוות

+60

תחבורה

מזג האויר

גלריית תמונות

מילון +סלנג

                        

עליות חדות בערך הקרקעות
הזדמנויות בהשקעות נדל"ן בקוסטה ריקה!

costarica.co.il
 
 
 

 

 

 

קפה

 

 

 

 

 

 

 

לפירסום באתר זה
צור קשר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

costarica.co.il
 

  All rights reserved© כל הזכויות שמורות 2005 - 2009 , הצהרת פרטיות

   All photos courtesy of Instituto Costarricense de Turismo, Juan Amighetti, Philip Greenspun